Klik op de server waarop je Dynmap wilt installeren.

Stap 3:
Zet jouw server uit.

Stap 4:
Ga naar Allocation Settings.

Stap 5:
Hier staat een extra poort deze kan je gebruiken voor dynmap.

Kopieer deze poort let er wel op dat dit niet je primary poort mag zijn!

Stap 5:
Zet de plugin Dynmap is je server.

Stap 6:
Start de server op.

Stap 7:
Klik op 'Bestandsbeheer', daarna op de map 'Plugins', vervolgens op het mapje 'dynmap' en ten slotte op het tekst bestand 'configuration.txt'.

Scrol naar regel 322 (dit zie je links naast de tekst) zodat je uit komt bij "webserver-port: 8123".

Vervang "8213" door de aangemaakte, gekopieërde poort en klik op opslaan.

Ga terug naar je 'Console' en (her)start je server.

Plak de zojuist ingestelde poort van de dynmap achter jouw IPv4 adres gescheiden met een ":" in een browser om naar jouw Dynmap te gaan. Bijvoorbeeld: 93.158.201.124:8000.