1. Ga naar jouw serverlijst en log in met jouw login gegevens.
2. Klik op de server waarop je dynmap wil installeren.
3. Klik op "Stop" om de server uit te zetten.
4. Klik in op Configuratie "1" en vervolgens op Poort instellingen "2".

Hier ziet u een extra poort staan "3" deze kan u gebruiken voor dynmap.

Kopieër de extra poort (let op: dit is niet de primaire poort).

Installeer Dynmap handmatig via het bestandsbeheer of SFTP.
Klik op "Start" om de server op te starten.
Klik op 'Bestandsbeheer', daarna op de map 'Plugins', vervolgens op het mapje 'dynmap' en ten slotte op het tekst bestand 'configuration.txt'.

Scrol naar regel 318 (dit zie je links naast de tekst) zodat je uit komt bij "webserver-port: 8123".

Vervang "8213" door de aangemaakte, gekopieërde poort en klik op opslaan.

Ga terug naar je 'Console' en (her)start je server.

Plak de zojuist ingestelde poort van de dynmap achter jouw IPv4 adres gescheiden met een ":" in een browser om naar jouw Dynmap te gaan. Bijvoorbeeld: 93.158.201.124:8000.